آرایش چشم در میکاپ از اهمیت ویژهای برخوردار است. ریمل یکی از ابزارهای آرایشی است که جهت تیره، ضخیم و بلند کردن مژهها مورد استفاده قرار میگیرد. شاید تا به حال این سوال را از خودتان پرسیده باشید که ریمل از چی درست میشه؟ تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا با انواع ریمل آشنا شده و متوجه شوید که ریمل از چه موادی ساخته میشود.
تاریخچه پیدایش ریمل
استفاده از ریمل، از قرن نوزدهم میلادی آغاز شده که در ابتدا مخصوص طبقه اشراف و فرعونیان بود و پس از مدتی در بین عوام مردم خصوصا خانمها از محبوبیت خاصی برخوردار شد. به عقیده مصریان، سیاه کردن چشمان باعث دور شدن ارواح شیطانی از آنان میشده است. آنها سیاه کردن مژهها و ابروهای خود را با استفاده از سرمه انجام میدادند. رومیها و یونانیها افرادی بودند که بعد از مصریان به استفاده از این ماده پرداختند.
از سال 1880 میلادی نیز در انگلیس از این ماده استفاده میشده است که با نام ایتالیایی ماسکارا مورد استفاده عموم قرار میگرفته است.
ریمل از چه موادی ساخته میشود؟
ریمل حاوی موادی از جمله رنگدانه، موم و روغنهای مختلف است. وجود رنگدانههای آرایشی در ریملها باعث سیاه شدن مژهها میشود. این رنگدانهها از موادی مانند دی اکسید تیتانیوم و اکسید آهن تشکیل میشوند و در رنگهای مختلفی وجود دارند.
روغنهای به کار رفته شده در ریملها شامل روغن کرچک، روغن اکالیپتوس، روغن سورنتین، روغن کنجد، لانونین و… است که از پرکاربردترین آنها میتوان به روغن کنجد اشاره کرد.
نقش مومها در انواع ریمل، به منظور مرطوب کردن مژهها است. مومهای پرکاربرد در ریملها شامل موم زنبور عسل، موم پارافین، موم کارنائوبا و موم کندلیلا است.
ماندگاری ریملها ارتباط مستقیمی با مواد تشکیل دهنده آنها دارد. اولین سوالی که باید هنگام خرید ریمل از فروشنده داشته باشید، این است که بدانید آن ریمل از چه موادی ساخته میشود.
ریملهایی که مواد تشکیل دهنده آنها از مواد هیدروفوبیک مانند دودکانی است، دارای خاصیت ضد آب بودن هستند.

انواع ریمل از لحاظ ترکیبات
ریملها از نظر نوع ترکیبات و موادی که از آن ساخته میشوند، با یکدیگر متفاوت هستند و به دو دسته تقسیم میشوند:
ریملهای محلول در آب
این نوع ریملها بر پایه آب هستند و در ترکیبات آنها از روغن کمتری استفاده میشود. ریملهای محلول در آب به راحتی از روی مژهها پاک میشوند و استفاده از آن شما را به دردسر نمیاندازد.
این نوع ریمل به دلیل ترکیباتی که دارد، آسیبی به مژههای شما نمیرساند و برای استفاده روزانه مناسب است و همچنین باعث گلوله شدن ریمل بر روی مژهها و یا چسبیدن مژهها به یکدیگر نمیشود.
ریملهای ضد آب
در ریملهای ضد آب بر خلاف ریملهای محلول در آب، از فرمولاسیون متفاوتی استفاده میشود. در ساخت اینگونه ریملها از آب کمتری استفاده میشود؛ به همین جهت در برابر حل شدن در آب از مقاومت بیشتری برخوردار هستند.
اگر از این نوع ریمل استفاده کنید، هنگام عرق کردن، گریه کردن یا خیس شدن چشمها، به راحتی از روی مژهها کنده نمیشود. ریمل ضد آب مناسب برای استفاده روزانه نیست و در دراز مدت باعث آسیب به مژههای شما میشود؛ به طوری که رفته رفته مژهها را خشک میکند و باعث کشیده شدن ریشه مژهها خواهد شد.
باید هنگام خرید ریمل بدانید که هر ریمل از چه موادی ساخته میشود. نکته قابل توجه در این نوع ریملها، پاک کردن آن است که بهتر است حتما توسط پاک کنندههای حاوی روغن پاک شوند.
انواع ریمل و کاربرد آنها | ریمل از چه موادی ساخته میشود
ریملها از لحاظ نوع کاربرد نیز به چند دسته مختلف تقسیم بندی میشوند و هر کدام به نوعی ویژگیهای خاص و منحصر به فرد خود را دارند که در ادامه به معرفی تعدادی از آنها میپردازیم.
ریمل بلند کننده (Lenghening Mascara)
ریملهای بلند کننده از موادی مانند الیاف تشکیل شده است که به مژههای شما میچسبد تا ظاهر بلندتری پیدا کنند. فرمولاسیون این نوع ریمل به گونهای طراحی شده است که بر روی مژهها گلوله ایجاد نمیشود و به راحتی میتوانید چند لایه از آن را روی مژه بزنید. در واقع این نوع ریمل برای مژههایی کاربرد دارد که دارای حجم مناسب اما کوتاه هستند.
ریمل حجم دهنده (Volume Mascara)
برای دانستن این که این نوع ریمل از چه موادی ساخته میشود، باید بگوییم که ریملهای حجم دهنده، از فرمولاسیون غلیظی برخوردار هستند. ریملهای حجم دهنده از موم و پلیمرهای سیلیکون تشکیل شدهاند و همچنین دارای خردههای مژه هستند؛ به همین خاطر در پرپشت نشان دادن مژههای شما نقش به سزایی دارند. این نوع ریمل، برس ضخیمی دارند و بهتر است پس از خشک شدن لایه اول، یک لایه دیگر بر روی مژهها استفاده شود.
ریمل فیبری (Fiber Mascara)
این نوع ریمل با پوششدهی بالایی که دارند، جایگزین مناسبی برای افرادی است که از مژههای مصنوعی استفاده میکنند. در این ریمل از الیاف سلولز یا نایلون به میزان بسیار کم استفاده شده است.
استفاده از این ریمل حجم مژهها را افزایش داده و با چسبیدن روی مژه باعث پرپشتتر و ضخیمتر دیده شدن مژهها میشود.
ریمل رنگی (Colored Mascara) | ریمل از چه موادی ساخته میشود
اگر به دنبال تغییرات زیاد و طرفدار میکاپهای خاص و هیجان انگیز هستید، استفاده از ریملهای رنگی را به شما توصیه میکنیم. به خاطر داشته باشید هنگام استفاده از ریملهای رنگی، به مژههای پلک پایین نیز ریمل بزنید.

ریمل دیفاینر (Definer Mascara)
تقریبا میتوان گفت که این ریمل یک ریمل همه کاره است. ریمل دیفاینر علاوه بر حجم دادن به مژهها، به بلند شدن آنها نیز کمک میکند. همچنین این ریمل از قابلیت ضد آب بودن نیز برخوردار است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که این نوع ریمل از چه موادی ساخته میشود؟
در ساخت این ریمل از رنگدانهها و پلیمرهای خاصی استفاده شده است که به حفظ ظاهر طبیعی مژهها کمک میکند و همچنین مناسب جهت استفاده روزانه است.
ریمل اکلیلی
ریمل اکلیلی در میان انواع ریملهای موجود در بازار، طرفداران خاص خود را دارد. از این نوع ریمل برای درخشش بیشتر در مهمانیها استفاده میشود. هنگام استفاده از این ریمل دقت کافی را به عمل آورید تا به خوبی در تمام قسمتهای مژه پخش شود.
سخن پایانی
برای خرید ریمل با کیفیت، حتما به مواد تشکیل دهنده آن دقت داشته باشید و سعی کنید ریملی را انتخاب کنید که متناسب با نیازتان باشد. اگر تجربه خوب یا بدی در رابطه با استفاده از ریمل داشتهاید، با ما به اشتراک بگذارید.

حدود ۱۰ سالی هست که دارم در حوزه آرایشی و بهداشتی فعالیت میکنم.ابتدا با فروشگاه آرایشی بهداشتی فنزاشاپ و اکنون با ریملز در خدمت شما هستم.